Interpersoonlijk geweld tegen kinderen in de sport: Een voorstelling van een doctoraatsonderzoek

Elke dag worden er kinderen geconfronteerd met geweld. Ze worden blootgesteld aan geweld in kinderboeken, stripverhalen, op televisie en in de media, of op persoonlijk vlak, via sociale media, thuis, op school, in de kerk, jeugdbeweging of in de sportclub. Het geweld wordt gepleegd door ouders, familieleden, andere volwassenen in een machtspositie, leeftijdsgenoten of onbekenden. De volledige reikwijdte van grensoverschrijdend gedrag, dat psychische, fysieke en seksuele vormen kan aannemen, is echter nog maar recent zichtbaar geworden, net als de schade die het kan aanrichten.

In haar doctoraatsonderzoek gaat Tine Vertommen het geweld binnen de sport na. De voornaamste doelstelling van dit doctoraatsonderzoek is om onze kennis uit te breiden over de prevalentie, slachtoffer- en plegerkenmerken en de impact van grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van kinderen in de georganiseerde Nederlandse en Vlaamse sport.

Haar volledig doctoraat kan je via deze link bekijken! Tine Vertommen verdedigt haar doctoraat op 17.11.2017 aan de Universiteit van Antwerpen.

Interessante berichten

De rol van psychodiagnostiek in de nieuwe RIZIV-conventie

Het verzekeringscomité van het RIZIV heeft maandag 26 juli 2021 haar principiële goedkeuring gegeven om 151 miljoen euro vrij te…

Lees meer

Samenwerking tussen Psychodiagnostisch Centrum Thomas More en Cebir leidt tot een eerste tastbaar resultaat

Het Psychodiagnostisch Centrum van Thomas More (PDC) en Cebir hebben in samenwerking de nieuwe test COVAT Space OL ontwikkeld die…

Lees meer