Deze website wordt niet langer geüpdatet en verdwijnt binnenkort. Vind ons nu terug op www.digitalmentalhealth.be

Psychologie en technologie

Technologie kan de zorg kwalitatiever en laagdrempeliger maken. Vanuit onze psychologische expertise onderzoeken we ondermeer het potentieel van websites, apps, wearables, artificiële intelligentie en extended reality (virtual en augmented reality) in de (geestelijke) gezondheidszorg. We ondersteunen organisaties daarbij ook in de  ontwikkeling, evaluatie en implementatie van deze technologieën.

Medewerkers


Evenementen

Online zelfhulp voor medewerkers en binnen organisaties

Hoe kan online zelfhulp worden ingezet bij medewerkers en binnen organisaties? Kom meer er over te weten bij deze gratis Blikopener kennissessie! Apps worden als maar meer…

Lees meer

Lerend netwerk beeldbellen met kinderen en jongeren | najaar 2021

In dit gratis lerend netwerk voor professionals met beeldbelervaring met kinderen en jongeren (en hun context) wisselen we inspirerende praktijken, ervaringen en do’s en dont’s…

Lees meer

Updates

Nieuwe stagiaire PsyTS

De Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving heeft een niew lid voor het academiejaar 2022-2023. Ze stelt zichzelf hier kort voor. Hallo! Mijn naam is Amandine Verstegen en…

Lees meer

Virtual reality and pain reduction

Studenten Applied Psychology & Technology schreven afgelopen semester (2022-2023) samen blogberichten. De 3 beste berichten, over virtual reality en pijnreductie, sociale media en alcoholmisbruik bij studenten en binge-watchen kan…

Lees meer

Selectie projecten

PWO Digital Mental Health

Situering Het gebruik van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg kreeg door de Coronacrisis een onverwachte en abrupte boost. In het bijzonder beeldbellen werd massaal geadapteerd,…

Lees meer

SWVG – Technologische en digitale toepassingen in zorg & welzijn – een richtingwijzer

Vlaamse hulpverleners binnen welzijn en gezondheid grepen door de COVID-19 pandemie abrupt en vaak voor het eerst naar technologie. Die liet hen onder meer toe…

Lees meer

Link met praktijk & onderwijs

De onderzoekslijn richt zich op onderzoek en dienstverlening die kan bijdragen aan samenlevingsopbouw in een veranderende maatschappij. Deze bijdrage kan zich zowel situeren op microniveau, zoals het aanpassen van technologie aan individuele gebruikers, als op macroniveau, zoals de uitdaging om een stijgend aantal mensen laten samenleven in een mondiale context van ecologische uitdagingen. De expertisecel stelt zich beschikbaar voor wetenschappelijke, methodologische en statistische ondersteuning: bij intern onderzoek, in projectcontext en in opdracht van externe organisaties.

De enderzoekslijn levert rechtstreekse input aan het opleidingsonderdeel Applied Psychology & Technology en geeft mee vorm aan de verschillende opleidingsonderdelen binnen de opleiding Toegepaste Psychologie. Daarnaast biedt ze de mogelijkheid tot stages en ondersteunen de medewerkers bachelorproefonderzoek.

Overzicht projecten


Partners

Een overzicht van organisaties waar de expertisecel recent mee heeft samengewerkt.


Schrijf je in op de nieuwsbrief