eMEN – Therapie online?! | 23.02.2018

Reflecties vanuit de psychodynamische psychotherapie & ethische kwesties
Preregistreer nu!

Version françaiseEnglish version

De geestelijke gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Een groeiend aantal mensen lijdt aan een depressie, burn-out, of onder een trauma,… en heeft hulp nodig. Hierdoor rijst de vraag hoe we de geestelijke gezondheidszorg toegankelijk, betaalbaar en kwaliteitsvol kunnen houden.
 
E-mental health of het op grote schaal implementeren van digitale technologie in de geestelijke gezondheidszorg is een deel van de oplossing. Het eMEN project (met Thomas More-hogeschool en Pulso Europe als Belgische partners) wil de kracht van technologie gebruiken om de geestelijke gezondheid van mensen in Europa te verbeteren.
 
De implementatie van technologische toepassingen ondervindt echter nog heel wat hindernissen op zijn weg door het landschap van de geestelijke gezondheidszorg. Niet alle betrokkenen kennen de mogelijkheden of hebben er vertrouwen in. Ze stellen zich vragen over de productkwaliteit, ethiek en deontologie, maar ook over de conceptualisatie van verschillende therapievormen naar online toepassingen. Daarom gaan we hier tijdens dit seminarie dieper op in. Naast ethiek en deontologie staan we uitgebreid stil bij de conceptualisatie van niet enkel cognitieve gedragstherapie maar ook van psychodynamische psychotherapie naar online toepassingen.

Praktisch

Datum: vrijdag 23 februari 2018
Plaats: Auditorium Storck, FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel. Makkelijk bereikbaar met de trein (ingang FOD ligt tegenover Zuidstation uitgang “Hortaplein”). Mogelijkheid om wagen te parkeren in Q-park naast het gebouw.
Prijs: gratis (gefinancierd via Interreg)
Accredatie? Wordt aangevraagd.

Prof. Dr. Chris Gastmans (KU Leuven) en Prof. Dr. Patrick Luyten (KU Leuven en University College London) zijn reeds bevestigde sprekers. Het volledige programma is binnenkort beschikbaar.

Interessante berichten

eMEN – e-mental health: privacy, quality and technical challenges | 11.07.2017

The Interreg North West Europe funded eMEN project organises several international thematic seminars about the implementation of e-mental health. This first…

Lees meer

eMEN – Therapie online?! | 23.02.2018

Reflecties vanuit de psychodynamische psychotherapie & ethische kwesties Preregistreer nu! Version française – English version De geestelijke gezondheidszorg staat voor…

Lees meer