30.03.2023 | Diagnostiek van gedrag en emoties bij kinderen en jongeren

Naast informatie uit gesprekken en andere methodieken, is het gebruik van vragenlijsten een aanvulling bij de diagnostiek rond gedrag en emoties. Welke vragenlijsten gebruik jij om het gedragsmatig en emotioneel functioneren van kinderen en jongeren in kaart te brengen? Heeft jouw kast een make-over nodig of kan deze nog een aantal seizoenen mee?

Deze vorming gaat dieper in op het meest gebruikte testmateriaal in Vlaanderen om gedrag en emoties in kaart te brengen. We focussen op een aantal vragenlijsten die een meerwaarde kunnen zijn en geven je handvaten om het meest geschikte materiaal te selecteren binnen jouw praktijk.

SprekerMarlies Tierens, PhD, klinisch psycholoog, lector psychodiagnostiek, medewerker Psychodiagnostisch Centrum en onderzoeker rond cognitieve vaardigheden.

Meer praktische informatie vind je hier.

Interessante berichten

Testival (vond plaats op 24.03.2022)

Het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) stelt voor: het grote Testival! Ben jij op de hoogte van de meest recente diagnostische instrumenten…

Lees meer

Wanneer psychodiagnostiek meer wordt dan testen alleen: het effect van SamenWerken!

Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO), zoals ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Stephen Finn, is een semigestructureerde vorm van psychodiagnostiek.  Het vindt…

Lees meer