VLAIO COOCK – AppStore

Het doel van dit project, gefinancierd door VLAIO met als doel Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding/-transfer (COOCK), is om kwaliteitsvolle toegankelijke tools en apps bundelen die zinvol zijn om in te zetten in welzijnswerk en geestelijke gezondheidszorg. De Appstore zal zowel toegankelijk zijn voor hulpverleners en zorgverstrekkers, als voor cliënten/burgers. Via een degelijke zoekfunctie zal een Appstorebezoeker op thema/problematiek en/of doelgroep een overzicht vinden van kwaliteitsvolle apps en onlinetool – beschreven in begrijpelijke taal. Zo’n Appstore bestaat momenteel nog niet in Vlaanderen. 

Timing

Een eerste versie wordt gelanceerd voor het einde van 2020, het project rondt finaal af in augustus 2021. De AppStore zelf zal vervolgens echter gecontinueerd worden, zodat er steeds een up to date en relevant overzicht van applicaties te vinden zal zijn.

Partners

Het project is een initiatief van het Netwerk Onlinehulp Vlaanderen (NOV), het Steunpunt Geestelijke Gezondheid, het steunpunt mens en samenleving en in4care. De Expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving maakt hierbij deel uit van het NOV.

Meer informatie

Is te vinden op onlinehulp-vlaanderen.be

Interessante berichten

PWO Digital Mental Health

Situering Het gebruik van technologie binnen de geestelijke gezondheidszorg kreeg door de Coronacrisis een onverwachte en abrupte boost. In het…

Lees meer

eMEN project

Het eMEN project wil de kracht van technologie gebruiken om de geestelijke gezondheid van mensen te verbeteren. Overzicht Binnen het e-mental…

Lees meer