VLAIO COOCK – AppStore

Het doel van dit project, gefinancierd door VLAIO met als doel Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding/-transfer (COOCK), is om kwaliteitsvolle toegankelijke tools en apps bundelen die zinvol zijn om in te zetten in welzijnswerk en geestelijke gezondheidszorg. De Appstore zal zowel toegankelijk zijn voor hulpverleners en zorgverstrekkers, als voor cliënten/burgers. Via een degelijke zoekfunctie zal een Appstorebezoeker op thema/problematiek en/of doelgroep een overzicht vinden van kwaliteitsvolle apps en onlinetool – beschreven in begrijpelijke taal. Zo’n Appstore bestaat momenteel nog niet in Vlaanderen. 

Timing

Een eerste versie wordt gelanceerd voor het einde van 2020, het project rondt finaal af in augustus 2021. De AppStore zelf zal vervolgens echter gecontinueerd worden, zodat er steeds een up to date en relevant overzicht van applicaties te vinden zal zijn.

Partners

Het project is een initiatief van het Netwerk Onlinehulp Vlaanderen (NOV), het Steunpunt Geestelijke Gezondheid, het steunpunt mens en samenleving en in4care. De Expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving maakt hierbij deel uit van het NOV.

Meer informatie

Is te vinden op onlinehulp-vlaanderen.be

Interessante berichten

SWVG – Technologische en digitale toepassingen in zorg & welzijn – een richtingwijzer

Vlaamse hulpverleners binnen welzijn en gezondheid grepen door de COVID-19 pandemie abrupt en vaak voor het eerst naar technologie. Die…

Lees meer

PWO E-mental health

E-mental health kreeg de afgelopen jaren een toenemende bekendheid als containerbegrip. Onderzoek dat exploreert in welke mate deze technologie ook…

Lees meer