CAP geeft fakkel door aan PDC

CAP zal dit jaar nog haar activiteiten stopzetten en overdragen aan het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) van Thomas More. Het Coördinatieteam Antwerpen voor Psychodiagnostiek, dat in 1989 is opgericht door Walter Magez, heeft zich decennialang ingezet voor kwaliteitsverbetering van de psychodiagnostische praktijk, in het bijzonder deze binnen de CLB-context en aansluitende diensten. CAP stond vooral bekend voor de aandacht die ze besteedde aan het gebruik van kwaliteitsvolle instrumenten. Zo was CAP één van de eerste (en weinige) instanties die testbeoordelingen publiceerde op haar website. Door de jaren heen heeft CAP meer dan 200 instrumenten beoordeeld en het werkveld hiermee van de nodige kwaliteitsgaranties voorzien. Daarnaast investeerde CAP ook heel wat energie in de aanpassing en ontwikkeling van kwaliteitsvolle instrumenten voor de Vlaamse context, o.a. in de samenwerking met PDC rond de ontwikkeling van de COVAT-reeks.

CAP kijkt terug op een geslaagde werking en is dankbaar voor het vertrouwen dat ze genoten. Na drie decennia geven ze de fakkel door aan PDC Thomas More. Op korte termijn verandert er niets voor de gebruikers: het CAP-vademecum blijft bestaan met toegang voor leden. Ook P2-Dianet blijft voorlopig behouden. De publicaties die onder CAP zijn uitgegeven kunnen via de website van PDC Thomas More nog steeds besteld worden. Vragen naar beoordeling van een instrument kunnen vanaf nu ook gericht worden aan testbeoordeling@thomasmore.be. Indien er in de toekomst wijzigingen zouden gebeuren, houdt het PDC-team jullie op de hoogte.

PDC Thomas More bedankt CAP en haar medewerkers nadrukkelijk voor het vele werk dat ze de voorbije jaren verricht hebben en de grote meerwaarde die ze hebben betekent voor het diagnostische werkveld. Daarnaast zijn we vereerd dat PDC Thomas More de geprefereerde partner is om het werk van CAP te continueren.

 

Interessante berichten

The Blue Whale Suicide Challenge:
The role of online games in spreading self-harm amongst vulnerable teenagers

Studenten Toegepaste Psychologie van de Thomas More-hogeschool en internationale Erasmus studenten schreven samen blog berichten rond psychologie en technologie. De…

Lees meer

Implementatie van Moodbuster in de Belgische residentiële settings gestart

In België werken Pulso Europe en de Thomas More-hogeschool (Mobilab & Care en de Expertisecel Psychologie, Technology & Samenleving) aan…

Lees meer