30.03.2023 | Diagnostiek van gedrag en emoties bij kinderen en jongeren

Naast informatie uit gesprekken en andere methodieken, is het gebruik van vragenlijsten een aanvulling bij de diagnostiek rond gedrag en emoties. Welke vragenlijsten gebruik jij om het gedragsmatig en emotioneel functioneren van kinderen en jongeren in kaart te brengen? Heeft jouw kast een make-over nodig of kan deze nog een aantal seizoenen mee?

Deze vorming gaat dieper in op het meest gebruikte testmateriaal in Vlaanderen om gedrag en emoties in kaart te brengen. We focussen op een aantal vragenlijsten die een meerwaarde kunnen zijn en geven je handvaten om het meest geschikte materiaal te selecteren binnen jouw praktijk.

SprekerMarlies Tierens, PhD, klinisch psycholoog, lector psychodiagnostiek, medewerker Psychodiagnostisch Centrum en onderzoeker rond cognitieve vaardigheden.

Meer praktische informatie vind je hier.

Interessante berichten

21.04.22 | Het zeer lage IQ

Het zeer lage IQ: een meet- en werkwijzer voor intelligentiemeting bij personen met een verstandelijke beperking Hoe test je cognitieve…

Lees meer

24.03.2022 | Testival

Het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) stelt voor: het grote Testival! Ben jij op de hoogte van de meest recente diagnostische instrumenten…

Lees meer