Stage bij PsyTS: de ervaring van Lisa Willems

In februari en maart 2019 liep Lisa Willems, studente Toegepaste Psychologie, stage bij de expertisecel Psychologie, Techologie & Samenleving. Na afloop schreef ze haar ervaringen neer, die zijn hieronder terug te vinden.

Toen ik anderhalf jaar geleden koos voor de opleiding Toegepaste Psychologie, had ik al een grote affiniteit met technologie. Naarmate mijn psychologische kennis groeide, leek het mij overduidelijk dat er een verband was tussen technologie en psychologie, maar ook omgekeerd. Toen ik in het tweede jaar de kans kreeg om “Applied psychology & technology” als keuzevak op te nemen, was mijn keuze snel gemaakt. Vanaf de eerste les was ik enthousiast!

Toen de zoektocht naar een exploratiestage startte, kreeg ik het voorstel van enkele docenten om twee maanden mee te lopen met de onderzoekscel psychologie, technologie & samenleving van Thomas More. Ik kon nauwelijks wachten om te starten. Gedurende mijn stage heb ik naast het afwerken van rapporten, het maken van een interface voor een 360° filmpje en het inhoudelijk verbeteren van de Moodbuster applicatie, mijn bureautje regelmatig mogen verlaten. Tom Van Daele nam me mee naar Brussel, waar hij moest spreken voor ‘The European Health Parliament’. Ik ging met Nele De Witte naar Amsterdam, voor haar project: ‘Carewear’. Tot slot vergezelde ik Eva Van Assche voor een policymeeting van eMEN Interreg North-West Europe in Düsseldorf.

 

Als kers op de taart, wou ik zelf al deze opgedane kennis rond het eMEN-project in een presentatie gieten. Deze heb ik geven aan docenten TP die interesse hadden in dit topic. Een leuk weetje daarbij is dat ik gedurende heel de dag van de presentatie een wearable heb gedragen. Dat leidde wel tot stevige stresspieken.

Deze exploratiestage heeft bevestigd dat dit het domein is waar ik verder in wil gaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de link tussen psychologie en technologie steeds belangrijker gaat worden. Zowel als ondersteuner in de samenleving, alsook bij de interactie tussen mens en computer. 

 

Dan rest mij enkel nog te zeggen dat ik de leden van de onderzoekscel wil bedanken voor hun professionele samenwerking. Ik heb ervan genoten om twee maanden hun activiteiten te volgen. Na een tijdje voelde het aan alsof ik een volwaardig deel van het team was.

Bedankt voor deze ervaring!

Interessante berichten

Two new interns at Expertise Unit Psychology, Technology & Society

The Expertise Unit Psychology, Technology & Society has two new members for the coming months. Alina Ionescu (KU Leuven) and…

Lees meer

De heksenjacht op slachtoffers en plegers onder de loep genomen

‘De zaak rond Bart De Pauw is ongewild een prototype voorbeeld geworden van het menselijk denken in stereotypen’, schrijft collega…

Lees meer