VR & AR voor geestelijke gezondheid.
Inspiratie van een Argentijnse psycho-technoloog | 02.03.2020

Technologie speelt in toenemende mate een rol in ons leven. Zo zijn smartphones een vrij recent fenomeen, maar hebben ze nu al een sterke impact op onze dagelijkse routines. Virtual en augmented reality kennen we ook nog maar een decennium, maar ondertussen vinden ook die nieuwe technologieën de weg naar een breed publiek: zowel voor ontspanning, als voor professionele toepassingen doen we er steeds meer beroep op.

Fernando Tarnogol is al sinds de begindagen gefascineerd door VR en heeft de afgelopen jaren ook het potentieel voor de geestelijke gezondheidszorg geëxploreerd. Met Phobos VR ontwikkelde hij een van de eerste, publieke (en gratis) online platformen voor het behandelen van specifieke fobieën. Met Phobos AR creëerde hij dan weer de eerste markerless smartphone toepassing voor de behandeling van dierfobieën. Tijdens deze lezing staat hij stil bij zijn eerste ideeën, het potentieel dat hij zag in zowel VR als AR en hoe deze technologieën intiem interageren met onze zintuigen en bewustzijn. Verder bespreekt hij bij de uitdagingen die hij heeft ervaren bij het uitbouwen en implementeren van deze toepassingen. Ten slotte licht hij ook een aantal resultaten uit onderzoek toe en vertelt hij wat volens hem belangrijke opportuniteiten zijn voor de nabije toekomst.

Dit gratis, Engelstalig evenement is specifiek gericht op professionals uit de gezondheidszorg met interesse in e-mental health en onderzoekers die meer te weten willen komen over het potentieel van deze toepassingen voor toegepast, praktijkgericht klinisch onderzoek. De organisatie gebeurt door de expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving van de Thomas More-hogeschool.

Praktisch
Onthaal om 9u30. De lezing vindt plaats van 10u tot 12u, gevolgd door een broodjeslunch.

Voor wie? Gezondheidszorgprofessionals en onderzoekers
Wanneer? 2 maart van 10u tot 12u
Waar? Thomas More campus National, Kronenburgstraat 62, 2000 Antwerpen
Registratie? Via deze link tot 20 februari 2020, er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Interessante berichten

eMEN – Technologie en geestelijke gezondheid: een goede ROI? | 30.04.2018

Version française – English version Wil je graag inzicht krijgen in de manier waarop verschillende stakeholders het gebruik van online…

Lees meer

Stress en depressie te lijf met wearables | 04.02.2019

Na 1 jaar voorbereidingstraject en 2 jaar productieve samenwerking met het consortium zit het Carewearproject er bijna op. Binnen dit project hebben…

Lees meer