Hulpzoekend gedrag bij partnergeweld

De Thomas More hogeschool start een onderzoek naar hulpzoekend gedrag bij grensoverschrijdend gedrag onder (ex-) partners.

Wanneer je partner over je persoonlijke grens gaat, spreken we over grensoverschrijdend gedrag. Je grenzen kunnen op fysiek, emotioneel, seksueel of economisch vlak overschreden worden. Dergelijk gedrag kan een negatieve impact hebben op je fysiek en psychisch welzijn, op je professioneel leven, op je partnerrelatie en op je relaties met anderen. Daarom is het vaak van groot belang dat je in zo’n situatie de juiste hulp krijgt.

Maar partners die met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd worden of partners die dergelijk grensoverschrijdend gedrag zelf stellen zoeken niet altijd hulp of weten niet altijd de juiste hulp te vinden. Daarom willen we in deze studie onderzoeken waarom personen in een dergelijke situatie al dan niet hulp zoeken en wat hun ervaringen zijn. Hierbij willen we ook nagaan of de ervaringen verschillend zijn tussen vrouwen en mannen.

Wil je aan deze studie deelnemen of wens je nog meer informatie over deze studie, dan kan je naar deze link surfen.

Deelname aan deze studie is vrijblijvend, is geheel anoniem en neemt ongeveer 20 à 30 minuten in beslag.

 

Interessante berichten

COSA

Circles of Support and Accountability (COSA) is ontstaan met als doel om ex-gedetineerde zedendelinquenten te helpen bij de re-integratie in…

Lees meer

i-Protect

i-Protect is een Europees project waaraan partners uit 6 verschillende landen deelnemen: Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië en België.…

Lees meer