i-Protect

i-Protect is een Europees project waaraan partners uit 6 verschillende landen deelnemen: Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië en België. Thomas More Antwerpen is de Belgische partner in het project. Het project is gestart in januari 2018 en loopt tot juni 2020.

Dit consortium van wetenschappers, sportpsychologen, sportmanagers en beleidsmedewerkers van de sportadministraties ontwikkelt een online platform voor sportclubs over de veiligheid en integriteit van kinderen in de sport. Voor 4 doelgroepen wordt een online cursus ontwikkeld: sportclub bestuurders, coaches, families (ouders en gezinsleden) en (minderjarige) sporters.Thomas More is partner in dit 30 maanden durend Erasmus+ project.

In de week van 1 april streek de internationale delegatie van iProtect, met 17 experten uit 7 Europese landen, neer op onze campus. Thomas More is partner in dit 30 maanden durend Erasmus+ project. Helena en Tine vergaderden drie dagen met dit consortium over de ontwikkeling van een e-learning platform voor sporters, coaches, sportbestuurders en sportouders. Donderdagnamiddag stond er dan een bijzonder moment op het programma. 6 TP-studenten stelden hun BAP-product, de ontwikkeling en testing van een preventieworkshop voor jonge sporters, voor. De zenuwen stonden hooggespannen, zowel bij de studenten als bij hun promotoren, maar ze wisten dat perfect onder controle te houden, wat resulteerde in een heldere presentatie en een boeiende discussie met dit internationale gezelschap.

Interessante berichten

Safe Sport Allies

Safe Sport Allies (SSA) is een Europees project, waarvan Thomas More Projectleider is, dat kinderen wil beschermen tegen geweld en misbruik in lokale…

Lees meer

Gender equality in sport

In het afgelopen jaar werkte Tine, op vraag van de Europese Commissie, samen met 14 andere leden van de High-Level…

Lees meer