Implementatie van Moodbuster in de Belgische residentiële settings gestart

In België werken Pulso Europe en de Thomas More-hogeschool (Mobilab & Care en de Expertisecel Psychologie, Technology & Samenleving) aan een implementatiestudie waarin de depressiemodule van Moodbuster geëvalueerd wordt. Moodbuster is een flexibel online platform met een mobiele app voor de online behandeling van psychologische problemen en werd ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam en INESC TEC.

Hulpverleners in één psychiatrisch ziekenhuis en drie psychiatrische afdelingen in algemene ziekenhuizen bieden de behandeling met Moodbuster aan als een toevoeging bij de gewone therapie voor een periode van drie maanden. Implementatie in deze settings is niet enkel nieuw voor de Belgische geestelijke gezondheidszorg, maar biedt ook een nieuwe implementatiesetting voor het Moodbuster platform. 

Het belangrijkste doel van deze studie is om inzicht te krijgen in de ervaringen van hulpverleners en patiënten bij het gebruik van Moodbuster en in hun algemene attitudes tegenover online toepassingen in de geestelijke gezondheidszorg. De resultaten van deze studie zullen de Belgische partners van het eMEN project toelaten om de implementatie en disseminatie van online toepassingen voor de behandeling van depressie te verhogen in de Belgische geestelijke gezondheidszorg.

De betrokken ziekenhuizen zijn

Interessante berichten

The Blue Whale Suicide Challenge:
The role of online games in spreading self-harm amongst vulnerable teenagers

Studenten Toegepaste Psychologie van de Thomas More-hogeschool en internationale Erasmus studenten schreven samen blog berichten rond psychologie en technologie. De…

Lees meer

Lopen? Ja, maar niet zonder app!

Emilie Mertens toetste in het kader van haar bachelorproef in welke mate het gebruik van een app nuttig of nodig…

Lees meer