Implementatie van Moodbuster in de Belgische residentiële settings gestart

In België werken Pulso Europe en de Thomas More-hogeschool (Mobilab & Care en de Expertisecel Psychologie, Technology & Samenleving) aan een implementatiestudie waarin de depressiemodule van Moodbuster geëvalueerd wordt. Moodbuster is een flexibel online platform met een mobiele app voor de online behandeling van psychologische problemen en werd ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam en INESC TEC.

Hulpverleners in één psychiatrisch ziekenhuis en drie psychiatrische afdelingen in algemene ziekenhuizen bieden de behandeling met Moodbuster aan als een toevoeging bij de gewone therapie voor een periode van drie maanden. Implementatie in deze settings is niet enkel nieuw voor de Belgische geestelijke gezondheidszorg, maar biedt ook een nieuwe implementatiesetting voor het Moodbuster platform. 

Het belangrijkste doel van deze studie is om inzicht te krijgen in de ervaringen van hulpverleners en patiënten bij het gebruik van Moodbuster en in hun algemene attitudes tegenover online toepassingen in de geestelijke gezondheidszorg. De resultaten van deze studie zullen de Belgische partners van het eMEN project toelaten om de implementatie en disseminatie van online toepassingen voor de behandeling van depressie te verhogen in de Belgische geestelijke gezondheidszorg.

De betrokken ziekenhuizen zijn

Interessante berichten

GGZ-congres 2018 – presentaties

De Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving organiseerde vandaag samen met eSocialWork een symposium op het GGZ-congres. Je kan onze slides…

Lees meer

Nieuwe Europese samenwerkingen

De Expertisecel psychologie technologie & samenleving blijft sterk inzetten op Europese samenwerking, naast het lopende Interreg NWE project eMEN. Twee…

Lees meer