Nieuwe stagiairs bij Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving

De Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving heeft twee nieuwe leden in 2022. Ze stellen zichzelf hier kort voor.

Hoi, ik ben Fien Buelens en loop van januari tot juli stage bij de expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving. Vorig jaar studeerde ik af als Master in Klinische Psychologie voor Volwassen aan de KU Leuven. Tijdens mijn eindstage in CGG VAGGA groeide mijn interesse voor het onderzoeksluik achter de klinische praktijk. Daarom volg ik dit jaar de Verkorte Master Theorie en Onderzoek aan de KU Leuven en loop ik stage bij de expertisecel van Thomas More. De stage is voor mij een perfecte match tussen mijn twee grote interesses: het verbeteren van de mentale gezondheid en het toepassen van onderzoek. Ik vind het ook interessant om technologie te betrekken in beide zaken. Ik ben benieuwd naar het ontdekken van nieuwe, technologische mogelijkheden om mentale gezondheid te kunnen verbeteren. Daarbuiten hoop ik zelf ook te kunnen bijdragen aan het onderzoekveld.

 

Hey, ik ben Bono Van Mol en loop in Februari en Maart 8 weken stage bij de expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving. Na mijn middelbaar heb ik mijn professionele bachelor Elektronica-ICT behaald aan Thomas More (Sint-Katelijne Waver) met Embedded Hardware als specialisatie. Het jaar daarop heb ik dan nog een 1 jarige opleiding audio productie gevolgd aan Syntra (Antwerpen) vooraleer ik aan mijn professionele bachelor Toegepaste psychologie ben begonnen waar ik nu in mijn 2de jaar zit. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe dingen werken en deze stage is voor mij een perfecte combinatie van mijn eerdere kennis en ervaring met technologie en mijn huidige interesse voor psychologie en mentaal welzijn. Ik ben benieuwd naar hoe er in de praktijk aan onderzoek gedaan word, welke impact technologie op ons mensen heeft en hoe we dit op een positieve manier kunnen gebruiken.

 

Hi, Ik ben Sanne Klein en ik loop van maart tot juni mijn eindstage bij de expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving. Ik kom van Nederland en heb daar de studie ‘Grafische vormgeving’ afgerond. Na deze studie wist ik niet zo goed welke kant ik op wilde gaan en ik heb toen besloten om een tussenjaar te nemen, dit zijn er uiteindelijk twee geworden. In deze twee jaar heb ik gewerkt en een aantal maanden gereisd door Azië. Ook moest ik beslissen welke studie ik wilde gaan doen en kwam toen uit op toegepaste psychologie, dit is iets wat ik altijd al interessant vond. Daarnaast leek het mij leuk om in een andere stad te gaan wonen. Die combinatie maakt dat ik toegepaste psychologie in Antwerpen ben gaan studeren. Tijdens de studie heb ik gemerkt dat ik onderzoek heel interessant vindt en benieuwd ben naar hoe technologie kan worden ingezet om onze mentale gezondheid te beïnvloeden.

Hallo, ik ben Ben Genné en ik loop van maart tot juni stage bij de expertisecel. In kader van de exploratiestage binnen de opleiding Toegepaste Psychologie, ben ik al eens in contact gekomen met het onderzoeksveld. Dit vond ik een zeer toffe ervaring waardoor ik niet twijfelde om hier verder in te gaan binnen mijn eindstage. Zelf ben ik iemand die zeer nieuwsgierig maar vooral leergierig is. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar de interactie tussen technologische toepassingen en mentale gezondheid. Het ontdekken van hoe het eraan toe gaat in de praktijk lijkt me een echte uitdaging. Ik hoop dan ook een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de lopende projecten.

Interessante berichten

Bachelorproefproject – hoe VR en 360° video ook in woonzorgcentra hun weg vinden

Bewoners van woonzorgcentra met VR-brillen lijkt misschien niet vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Dat bleek uit het bachelorproefproject van…

Lees meer

Bachelorproefproject – Beeldbellen bij psychologisch hulpverleners

Adviezen over wat binnen een training over beeldbellen aan bod kan komen In tijden van Corona met de strenge maatregelen…

Lees meer