Helena Verhelle

Expertise

Helena Verhelle is Master Criminologische Wetenschappen (VUB, 2016) en Bachelor in de Toegepaste Psychologie (Thomas More, 2013). In 2017 startte ze haar loopbaan binnen het forensische werkveld als therapeutisch assistent in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen. Het FPC is een instelling voor geïnterneerden met een high risk-statuut.

Sedert december 2018 is ze werkzaam als onderzoeker binnen de Expertisecel Toegepaste Forensische Psychologie bij Thomas More hogeschool. Op de eerste plaats zal zij mee onderzoek verrichten naar het expertisedomein van Tine Vertommen naar (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast staat zij ook in voor de supervisie van de postgraduaatopleiding Forensische Psychodiagnostiek en Counseling en begeleidt zij studenten Toegepaste Psychologie bij hun bachelorproef.


Publicaties

Verhelle, H., Vanhouche, A., & Huys, T. (2016). Gewichtheffen, voedingssupplementen en anabole steroïden in detentie. Nieuwe fenomenen binnen de gevangenismuren of weggecijferde moeilijkheden? Fatik, 151, 19-28.

Verhelle, H., Vertommen, T., & Robert, L. (2019). Mens sana in corpore sano, ook in de gevangenis? Een onderzoek naar sport en psychische gezondheid in detentie. Fatik, 162, 6-16.