Safe Sport Allies – Update april ’22

Eind maart ’22 reisden onze collega’s Tine Vertommen, Helena Verhelle en Karolien Adriaens af naar Bilbao (Spanje) voor de derde internationale projectmeeting van Safe Sport Allies. Hoewel het project al meer dan een jaar geleden van start ging en er al hard gewerkt werd, was dit pas de eerste keer dat deze internationale groep elkaar fysiek kon ontmoeten. Gedurende anderhalve dag werden er verschillende vergaderingen afgewerkt met als doel om aan alle partners een stand van zaken te bezorgen van het project, maar bovenal om input en feedback te krijgen over de inhoud van onze Safe Sport Allies interventies.

In kleine groepjes gingen ze aan de slag om elk onderdeel van het project in detail door te nemen, de eerste bevindingen uit de pilootstudie te bespreken en, waar nodig, aanpassingen voor te stellen. Zo kwamen onder andere de draaiboeken voor de workshops van de sporters en trainers aan bod, en ook de scripts voor de webinars voor bestuurders en sportouders werden uitvoerig besproken. Samen deden ze ook een eerste brainstorm over de nationale workshops, die in elk deelnemend land zullen plaatsvinden in 2023. Elke nationale projectleider vult deze workshop in al naargelang het doelpubliek en specifieke context. Het werden drukke, maar boeiende dagen. Tussen de vergaderingen door kregen we ook de kans om het mooie stadium en museum van Athletic Club Bilbao te bezoeken en vertelde José Ignacio Alonso Romero, safeguarding officer van Athletic Club, ons alles over hun ATERPE programma waarmee ze jonge sporters van de club en tientallen andere clubs uit de regio ondersteunen.

Eens weer thuis gaan alle Safe Sport Allies partners aan de slag met de input en feedback, en worden alle onderdelen van de interventie afgewerkt en klaargemaakt voor hun uitrol in Vlaamse en Nederlandse sportclubs. Er ligt nog heel wat werk op stapel, maar iedereen is enthousiast om erin te vliegen. Gelukkig draaien de sportclubs ondertussen weer op volle toeren en tonen ze interesse en enthousiasme om mee te werken aan het Safe Sport Allies project.

Heeft jouw club ook interesse in ons gratis aanbod met vormingen voor sporters, trainers, ouders en clubbestuurders? Surf dan even naar onze website www.safesportallies.eu, laat je gegevens daar achter en we nemen contact met je op!

Interessante berichten

Safe Sport Allies – Update april ’22

Eind maart ’22 reisden onze collega’s Tine Vertommen, Helena Verhelle en Karolien Adriaens af naar Bilbao (Spanje) voor de derde…

Lees meer

Update SSA DEC ’21

De afgelopen maanden zijn we gestart met een volgende fase in het Safe Sport Allies project. In de vorige stap…

Lees meer