Wil je je intelligentie eens testen?

Wat?

Ben je altijd wel eens benieuwd geweest naar je cognitieve vaardigheden? Heb je interesse om zelf eens te ervaren hoe een échte IQ-test precies in z’n werk gaat? Dat kan! Bij ons heb je de kans om gratis en voor niets je cognitieve vaardigheden te laten meten door opgeleide professionals!

Het maken van de verschillende denkoefeningen wordt idealiter verspreid over twee afzonderlijke meetmomenten (bij voorkeur in de voormiddag).

Wie?

Binnen de onderzoekscel Psychodiagnostisch Centrum van de Thomas More hogeschool zijn we op zoek naar vrijwilligers die zich willen laten testen. Concreet zijn we op zoek naar deelnemers vanaf 9 jaar (tot ongeveer 35 jaar) die bereid zouden zijn om deel te nemen.

Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag dan zeker toestemming aan je ouders! Maak het hen gemakkelijk en bezorg je ouders deze informatiebrief.

Waarom?

Deelname aan dit onderzoek heeft heel wat voordelen. We geven er enkele:

#1 Je helpt ons enorm vooruit met belangrijk onderzoek. Zonder vrijwilligers kunnen we niet verder! Wil je meer weten over het onderzoek? Neem dan hier een kijkje.

#2 Je hebt de gelegenheid om een gratis IQ-test* af te leggen. Onze onderzoekers zijn bovendien opgeleide professionals met een specialisatie in testonderzoek. Zo’n buitenkans kan je natuurlijk niet laten liggen.

#3 Na je deelname krijg je van ons nog een kleine attentie! Deelnemers tussen 9 en 12 jaar ontvangen een gift bag. Deelnemers vanaf 12 jaar hebben de keuze tussen een gratis filmticket of een individueel terugkoppelingsgesprek over hun testafname.

*Je ontvangt geen schriftelijk verslag. Ben je ouder dan 12 jaar? Dan kan je wel een terugkoppelingsgesprek bekomen waarin we de resultaten van de oefeningen samen met jou bespreken.

Waar?

Het onderzoek kan doorgaan bij ons op Campus Sanderus*, gelegen in hartje Antwerpen. Lukt dat moeilijk voor je? Geen enkel probleem! In dat geval kunnen we het onderzoek ook laten doorgaan op een onderling afgesproken locatie bij jou in de buurt!

*Wil je meer weten over onze hypermoderne campus, of hoe je er kan geraken? Kijk dan even hier.

Hoe?

Zie je het wel zitten om ons te helpen? Vul dan via onderstaande link enkele gegevens in en laat het ons weten! We nemen nadien zo snel mogelijk contact met je op.

» Ik wil deelnemen «

Zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Steven Joris via steven.joris@thomasmore.be!

 

Informatie over hygiënemaatregelen

Om ons onderzoek zo veilig mogelijk te laten verlopen zullen wij onderstaande richtlijnen steeds in acht nemen.

 • De testleider verzamelt alle noodzakelijke testbundels en steekt deze in een afgesloten enveloppe. De testleider doet dit ten minste 24u voor de start van de afname.
 • De testleider bezorgt de afgesloten enveloppe aan de deelnemer bij aanvang van de afname. De testleider ontsmet de handen alvorens dit te doen. De deelnemer opent de enveloppe en neemt de testbundels eruit. Ook de deelnemer ontsmet hierna goed de handen.
 • De testleider zal steeds een mondmasker uit textiel dragen wanneer hij/zij zich naar de afgesproken locatie begeeft. Ook tijdens de contacten voor en na de eigenlijke testafname zal de testleider een mondmasker dragen. Fysiek contact (zoals bijvoorbeeld het geven van een hand) zal te allen tijde worden vermeden.
 • Gedurende de testafname zal de testleider een mondmasker dragen enkel wanneer een afstand van minimaal 1,5 – 2 meter onvoldoende kan worden gegarandeerd.
 • Het aantal aanwezige personen wordt tot een absoluut minimum beperkt. Behalve de testleider en de deelnemer is er verder niemand in de ruimte aanwezig.
 • De stoelen worden minimaal 1,5 – 2 meter uit elkaar gezet. Alle voorwerpen die zich tussen de testleider en deelnemer bevinden worden weggenomen zodat deze niet kunnen worden gecontamineerd.
 • Het testgedeelte is niet van die aard dat objecten tussen de testleider en de deelnemer worden uitgewisseld. Vanaf het begin van de testafname en tot het einde ervan is de deelnemer in het bezit van alle noodzakelijke elementen (e.g. papieren of schrijfmateriaal) om het testgedeelte te doorlopen. De taak van de testleider beperkt zich te allen tijde tot het geven van verbale instructies.
 • De testleider voorziet een ruime hoeveelheid alcoholgel, zowel voor zichzelf als voor de deelnemer. Verder zal de testleider alle gebruikelijke regels betreffende de handhygiëne in acht nemen (e.g. het niet dragen van een horloge of juwelen).
 • De handen worden ontsmet vooraleer plaats te op de stoel en het testgedeelte aan te vatten.
 • In de mate van het mogelijke zal de ruimte waarin het testgedeelte plaatsvindt gedurende de volledige testafname voldoende worden verlucht.
 • Na de testafname worden alle noodzakelijke voorwerpen en oppervlaktes onmiddellijk gereinigd en vervolgens gedesinfecteerd (met verdund bleekwater, alcohol 70% of een ander gebruikelijk ontsmettingsmiddel).
 • Na de afname plaatst de deelnemer de testbundels opnieuw in de afgesloten enveloppe. De testleider heropent deze enveloppe pas na 24u.

Interessante berichten

Bachelorproefproject – Telediagnostiek

De coronacrisis zorgde bij veel organisaties in de gezondheidszorg voor een overstap van face-to-face naar online werken. Ook het Centrum…

Lees meer

De zin en onzin van IQ-meting in het onderwijs

Sinds de suggestie om een IQ-meting te integreren in het onderzoek naar gelijke onderwijskansen, is er al heel wat inkt…

Lees meer