Nieuwe stagiaire PsyTS

De Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving heeft een niew lid voor het academiejaar 2022-2023. Ze stelt zichzelf hier kort voor.

Hallo! Mijn naam is Amandine Verstegen en ik zal stage doen bij de onderzoekslijn Psychologie en Technologie van half september tot maart. Momenteel zit ik in de 2e Master Theoretische en Experimentele Psychologie aan de UGent. Net als velen van ons, koester ik de wens om de wereld (nog) een beetje aangenamer te maken voor iedereen en ik ben ervan overtuigd dat virtual reality een veelbelovende weg kan zijn om dat te bereiken. In het kader van mijn studie heb ik reeds een kleinschalig onderzoekje uitgevoerd naar de invloed van zonlicht op de gemoedstoestand van mensen. Mijn masterproef zal zich richten op de impact van zowel echte als virtuele zon op werkprestaties. Ik kijk er enorm naar uit om me nog meer te verdiepen in de mogelijkheden en uitdagingen van virtual reality en hoe deze technologie ons leven nog aangenamer zou kunnen maken.

Interessante berichten

FamilieLink – werken aan een hechte band met je kind

Het is de wens van iedere ouder om een warme en hechte band met zijn kind te hebben. Dat is…

Lees meer

Bachelorproefproject – AR & angst

Niet echt, maar wel bang. Virtuele spinnen kunnen angst uitlokken bij studenten. Uit onderzoek rond augmented reality aan de Thomas…

Lees meer