Gezondheidspsychologie & psychopathologie

Focus en doelstellingen

De expertisecel Gezondheidspsychologie en Psychopathologie focust in eerste instantie op preventie binnen de geestelijke gezondheid. We hebben expertise inzake de ontwikkeling en evaluatie van psychoeducatie in het algemeen, maar vooral ook naar geestelijke gezondheidsproblemen in het hoger onderwijs toe. Dit komt tot uiting in het learning park rond Veerkrachtig Studeren.

Daarnaast loopt een langetermijn samenwerking met de KULeuven en de expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving rond elektronisch roken, waarin attitudes en gedrag van gebruikers wordt bestudeerd en worden hulpverleners correct geïnformeerd omtrent de laatste wetenschappelijke inzichten in dit domein.

Ten slotte vormt de zogenaamde vierde lijnshulp onderwerp van onze expertise: we leiden mensen met een verleden als patiënt in de geestelijke gezondheidszorg op om huidige patiënten te ondersteunen en te begeleiden.

Medewerkers


Evenementen

eMEN launch conference | 06.02.2017

The launch conference for our…

Lees meer

FactChecker

Is mindfulness goed voor alles?

Mindfulness lijkt de nieuwe all-in-one solution voor alle problemen. Maar klopt dat ook? Bij welke problemen is mindfulness effectief en in welke gevallen niet? Studenten…

Lees meer

Recente projecten

Wisselwerking onderwijs

Onderzoeksresultaten en ervaringen uit dienstverlening worden geïntegreerd in opleidingsonderdelen zoals Gezondheidspsychologie, Psychologie en Technologie, Gezondheidspromotie en practica.

Samenwerking met praktijk

Onze onderzoeks- en dienstverleningsprojecten worden altijd uitgevoerd in nauwe samenwerking met professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Contacteer ons gerust voor overleg of input!


Partners


Schrijf je in op de nieuwsbrief