Steven Joris

Expertise

Steven Joris is klinisch psycholoog en psychodiagnosticus. Steven is als onderzoeker verbonden aan het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) waar hij voornamelijk werkt aan de verdere ontwikkeling van het COVAT-project, een reeks Nederlandstalige cognitieve vaardigheidstesten voor kinderen, jongeren en volwassenen op basis van het CHC-model van intelligentie. Tevens is hij praktijkdocent binnen het vak Psychodiagnostiek 3 KLP, modulesupervisor binnen het postgraduaat Psychodiagnostiek en begeleidt hij bachelorproeven. Daarnaast is Steven ook werkzaam als psychodiagnosticus op zelfstandige basis.

Steven is hoofdredacteur van De Jonge Psycholoog, een online nieuwssite die zich richt op actualiteit binnen de geestelijke gezondheidszorg. Steven zetelt als bestuurslid binnen de Testcommissie, een werkgroep binnen de Belgische Federatie van Psychologen en is initiatiefnemer en is huidig voorzitter van de Divisie Psychodiagnostiek binnen de Vlaamse Vereniging van Psychologen.  Tot slot is Steven ook corresponding member van de Board of Assessment (EFPA).

Meer informatie kan je vinden op zijn persoonlijke website.

Onderwijs

  • Psychodiagnostiek 3 (KLP)
  • Bachelorproefbegeleiding
  • Stagebegeleiding
  • Modulesupervisor postgraduaat psychodiagnostiek (module intelligentieonderzoek bij kinderen)

Contact

steven.joris@thomasmore.be


Publicaties

Joris, S., Van Parijs, K., Tierens, M., & Magez, W. (2019, July). From paper-and-pencil to computer-based testing (CBT): how the format influences test development. Paper presented at the 15th European Conference on Psychological Assessment.

Van Parijs, K., Tierens M. & Joris, S. (2021). CoVaT-CHC: Meting van cognitieve vaardigheden bij kinderen. In W.C.M. Resing (Red.), Handboek intelligentietheorie en testgebruik (pp. 287-309). Pearson Benelux.​​