PsycEvent – ePsychologie – Tom Van Daele | 24.03.2020

Event in Dutch

Deze lezing is geannuleerd en wordt op een nog nader te bepalen moment opnieuw georganiseerd.

Wanneer we ons niet goed in ons vel voelen, zoeken we al snel online naar antwoorden en hulp. Ook hulpverleners maken steeds meer gebruik van technologie in therapie. Websites, apps, chatbots, wearables, serious games, virtual en augmented reality lijken veelbelovende tools om ons te helpen omgaan met stress, depressie, paniekaanvallen, trauma, fobieën en eetstoornissen. Maar hoe zijn die behandelingen tot stand gekomen en wat is niet alleen hype, maar ook hulp? Deze lezing geeft een antwoord  op deze vragen en toont aan de hand van intrigerende verhalen aan hoe technologie ook nu al een rol speelt in psychologische hulpverlening.

De inhoud van dit event is geïnspireerd op het boek ‘ePsychologie. Over technologie in therapie’ dat Tom Van Daele recent schreef en is verschenen bij Academia Press. Het boek kan op de lezing aangekocht worden.

Over de spreker

Tom Van Daele is klinisch psycholoog en onderzoeksleider van de Expertisecel Psychologie Technologie & Samenleving aan Thomas More. Daarnaast is hij ook research fellow aan het Centrum voor Leerpsychologie en Experimentele Psychopathologie aan KU Leuven. Hij doet voornamelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie voor de geestelijke gezondheidszorg. 

Praktisch

Doelgroep | alle geïnteresseerden 
Datum | geannuleerd
Programma | onthaal vanaf 19u00, de lezing loopt van 19u30 tot 21u30, receptie aansluitend op de lezing
Locatie Campus Sanderus, lokaal MOL 1.01
Parkeertip | Meer info over transport naar en parkeren in Antwerpen via: visitantwerpen.be en slimnaarantwerpen.be
Inschrijven | Kan via deze link tot en met dinsdag 17 maart (max. 2 personen per inschrijving)
Kostprijs | 5 Euro voor studenten en 7 Euro voor niet-studenten

Interessante berichten

Stress en depressie te lijf met wearables | 04.02.2019

Na 1 jaar voorbereidingstraject en 2 jaar productieve samenwerking met het consortium zit het Carewearproject er bijna op. Binnen dit project hebben…

Lees meer

LiCalab matchmakingevent – mental health | 03.05.2018

Tijdens dit matchmakingevent gaan zorginstellingen, ondernemers en kennisinstellingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg, de…

Lees meer