Stage binnen de expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving

De expertiscel is momenteel tijdelijk uitgebreid met Hans Vermeulen, tweedejaarsstudent bachelor toegepaste psychologie binnen onze opleiding. Hij loopt gedurende acht weken zijn exploratiestage bij ons. Momenteel is hij vier weken ver, dus halverwege. Hieronder beschrijft hij kort zijn ervaringen.

Toen ik mijn keuze maakte voor een stage in de context van het eMEN project koos ik voor het technologische kant van het verhaal. Ik had al opgemerkt dat de mens en technologie steeds meer naar elkaar toe groeiden. De technologie gaat in mijn ogen een steeds grotere invloed hebben op het leven van de mens. Het is dus belangrijk om u hierop in te zetten, en hier wou ik dus meer over weten. Mijn verwachtingen werden goed ingelost.

Tijdens mijn stage heb ik mogen meewerken aan verschillende projecten, van het afnemen van belevingsonderzoek rond Virtual Reality, tot het zelf maken van virtual reality filmpjes. Ik heb internationale vergaderingen mogen bijwonen en heb gezien hoe er op Europees niveau gewerkt wordt.  Ik ben op verschillende plekken in België geweest waar ik anders nooit zou komen.

Op de een of andere manier heb ik Thomas More Antwerpen ook beter leren kennen. Ik leerde bij over de rol van de organisatie in het Vlaams, federaal en internationaal vakgebied. Dit heb ik van kortbij kunnen mee volgen door de verschillende uitstappen van de expertise cel. De voorbije weken waren goed gevuld en ik heb enorm veel bijgeleerd. Van nieuwe woorden, tot nieuwe mensen, tot nieuwe technologieën.

Interessante berichten

Online jezelf ontplooien met vaardigleven.be

vaardigleven.be is een online leeromgeving voor zelfontplooiing met gratis wetenschappelijk gefundeerde oefeningen uit de psychologie, samengesteld door professionele hulpverleners. ‘Vaardig…

Lees meer

Nauwere samenwerking LiCalab & PsyTS

De Expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving en LiCalab melden met veel plezier dat ze hun samenwerking verder uitbouwen. Meer specifiek…

Lees meer